Top
SALE

Atelier Artiforte TC-6 Wandlamp

Toevoegen als favoriet
Toevoegen als favoriet

Oorspronkelijke prijs was: € 745,00.Huidige prijs is: € 633,25.

Productomschrijving

ATELIER ARTIFORTE TC-6 WANDLAMP

TC-6 wandlamp Aldo van den Nieuwelaar 1968

De TC-6 wandlamp, afkomstig uit de collectie van Atelier Artiforte, onderscheidt zich door zijn unieke ontwerp, gecreëerd door de architect en ontwerper Aldo van den Nieuwelaar. Vervaardigd met zorg en precisie in Nederland, belichaamt de TC-6 wandlamp de hoogste normen van kwaliteit en vakmanschap. TC-6 is een waar kunstwerk dat niet alleen functioneel is, maar ook een verbluffende visuele aantrekkingskracht heeft. Het ontwerp, dat gedurfd en toch verfijnd is, weet de aandacht te trekken en zal ongetwijfeld een statement maken in elke ruimte waarin het wordt geplaatst. De TC-6 wandlamp kan ook als tafellamp worden gebruikt.

Aldo van den Nieuwelaar

Toonaangevend vormgever en architect Aldo van den Nieuwelaar ontwerpt in 1968 een serie tl-lampen waarbij de lichtbron het uitgangspunt is. De TC–6 wandlamp met een cirkelvormige tl-buis is het meest in het oog springende ontwerp uit deze serie. Atelier Aritforte bracht dit icoon in 2022 terug, nu uitgevoerd met LED-lichtbron. Naast lampen ontwierp Van den Nieuwelaar ook meubels. Zijn Amsterdammer kast voor Pastoe is een van zijn bekendste ontwerpen. Karakteristiek om zijn rolluik als kastdeur.

Atelier Artiforte

In 1962 verhuist Atelier Artiforte naar de Kortebrantstraat 16 in Rotterdam waar in 1966 aan de overkant op no. 3 een expositie ruimte van 90m2 wordt geopend. Na het overlijden van Henk Fillekes in 1983 raakt het bedrijf langzaam in de vergetelheid. De lampen zoals de Magneto en de K-46 blijven gewild in de vintage handel. Er volgen ook nog diverse heruitgaven. In 2021 nemen Titus Darley, David Derksen, Cindy Verhoeven en Remco van der Voort het initiatief om de collectie van Atelier Artiforte weer in productie te nemen. De rechten op de verlichtingsontwerpen van het bedrijf zijn ondergebracht in Atelier Artiforte B.V., een dochter van RSGA Design. RSGA Design beheert en ontwikkelt designbedrijven met een bijzondere heritage zoals Rietveld Originals, Spectrum Meubelen en Gelderland.

Ruim 90 jaar na haar oprichting schijnt Atelier Artiforte nieuw licht op het eigentijdse interieur. Ontdek heruitgaven van vintage klassiekers en innovatieve lichtobjecten van de beste Nederlandse ontwerpers. Atelier Artiforte combineert glasheldere vormgeving en bewuste materiaalkeuze met moderne LED technieken.

Logo Atelier Artiforte

ATELIER ARTIFORTE TC-6 WANDLAMP

Extra informatie

Artikelnummer

8720813780006

Kleur

Wit RAL 9010

Hoogte

40 cm

Lengte

40 cm

Breedte

4 cm

Gewicht

4 kg

Levertijd

4 tot 6 weken

Levering

14 watt led 2700K dimbaar middels optische dimmer. snoeplengte 1,5 m, 2 jaar garantie

BTW

Prijs is inclusief 21% btw

Ik heb een vraag over deze lamp

"*" geeft vereiste velden aan

Lloyd Industrials